Merhabalar, "Maksimaliste Karşı Minimalist İç Mekanların İnsanın Kısa Süreli Belleğine Etkisi" başlıklı araştırma projemiz kapsamında deneyler gerçekleştirmekteyiz. Bu çalışma için gönüllü katılımcılar aramaktayız.  

🏙 Deney Detayları:
•⁠  ⁠Deney Türü: Video izleyip anket doldurması. Video izlerken göz takip cihazı çalışmaktadır
•⁠  ⁠Deney Süresi: Yaklaşık 30-40 dk

📋 Deney Aşamaları:
1.⁠ Kısa-süreli hafıza testi
2.⁠ ⁠⁠35 saniyelik bir video gösterimi ve anket uygulaması.
3.⁠ ⁠⁠35 saniyelik bir diğer video gösterimi ve anket uygulaması.

📍Nerede:
Deneylerimiz İTÜ Ayazağa Kampüsü, Elektrik Elektronik Binası (EEB), No:1208 Kullanışlılık Lab’da yapılacaktır. 

📅 Ne Zaman: 
Deneye katılmak için aşağıda verilmiş olan google sheets linki üzerinden isim, email adresi ve telefon numaranızı size uygun olan zaman aralığına yazabilirsiniz.
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1L_QPcHqjex8_DQKxTKn38VTjREj16gRjZ4k0hxAnyEA/edit?gid=858643651#gid=858643651
⚠ Önemli Hatırlatma: Katılımınız bizim için son derece değerli. Eğer katılmaya karar verdiğiniz halde bir sebepten dolayı katılamayacak durumda kalırsanız, lütfen bizi önceden bilgilendirin. Projemizde zaman kısıtlamaları bulunduğundan dolayı, farklı katılımcılar bulmak ve kaynaklarımızı etkin bir şekilde kullanmak zorundayız. Bu konuda göstereceğiniz anlayış için şimdiden teşekkür ederiz.

Katılımınız için de ayrıca teşekkür ederiz!

Başlangıç Tarihi: 1.03.2025 00:00:00
Bitiş Tarihi: 30.04.2025 01:00:00

İTÜ UX Laboratuvarı

VRExperiment2

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) bünyesindeki UX Laboratuvarı, İSTKA ve TURKCELL desteğiyle 2013 yılında kurulmuştur. Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi içinde yer alan laboratuvar, kullanıcı deneyimi (UX), insan-bilgisayar etkileşimi (HCI) ve arayüz tasarımı odaklı disiplinlerarası bir araştırma merkezidir.

Laboratuvarımızda göz izleme sistemleri, EEG cihazları ve 3B simülasyon araçları gibi son teknoloji ekipmanlar yer almakta olup, detaylı kullanılabilirlik ve duygusal analizler yapılabilmektedir. Davranış bilimleri, tüketici eğilimleri, ürün inovasyonu ve kullanıcı odaklı tasarım gibi alanlarda araştırmaları desteklemekteyiz.

Araştırmacıları, öğrencileri ve iş ortaklarını insan merkezli teknolojilerin geleceğini birlikte şekillendirmek üzere bizimle iş birliğine davet ediyoruz.